Loading...

Specijalističke usluge

Sve na jednom mjestu

Ako imate sumnje koje želite provjeriti ili želite stručno mišljenje posjetite specijalistu internistu.

Pregled doktora specijaliste

Jednim pregledom možete unaprijediti kvalitetu života i biti sigurni da ste učinili nešto dobro za svoje zdravlje. U poliklinici Vaše zdravlje možete obaviti specijalističke preglede kod: otorinolaringologa, neuropsihijatra, radiologa i specijaliste nuklearne medicine. Pregledi specijaliste temelje se na anamnezi i detaljnom kliničkom pregledu, te prema potrebi dodatnim pregledima postavlja se precizna dijagnoza bolesti i propisuje se odgovarajuća terapija.


EKG
EKG je brza, jednostavna i bezbolna metoda pri kojoj se električni impulsi srca mjere i zapisuju na papirnatu traku. EKG omogućuje doktoru da analizira izvorište srčanog ritma iz kojeg započinje svaki otkucaj srca, provođenje električnog impulsa kroz provodna živčana vlakna u srcu, frekvenciju (brzinu) i ritam srca. Većini ljudi u kojih se sumnja na srčanu bolest snima se EKG. Taj test pomaže doktorima da odrede niz srčanih problema, uključujući poremećaje srčanoga ritma, nezadovoljavajuću opskrbu srca kisikom i krvlju, prekomjerno zadebljanje srčanog mišića (hipertrofija) koje može biti posljedica povišenog srčanog pritisaka. EKG također može otkriti kada je srčani mišić tanak ili kada ga nema, jer je nadomješten nemišićnim tkivom. Takvo stanje može biti posljedica srčanog udara (infarkt miokarda).


Ultrazvuk abdomena
Ultrazvuk abdomena (skener abdomena) pruža detaljan uvid u veličinu i strukturu: jetre, slezene, žučnog sistema (žučne kese i žučnih puteva), bubrega i nadbubrežnih žlijezda. Ultrazvuk nam pruža i uvid u trobušni dio aorte, mokraćni mjehur i prostatu. Tehnika pregleda se zasniva na zvučnim valovima visoke frekvencije koji prolaze kroz tkivo, odbijaju se i vraćaju ka sondi, te tako stvaraju vizuelnu sliku na monitoru. Ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju i praćenju raznih oboljenja abdominalnih organa.


Kolor Dopler krvnih sudova vrata i ekstremiteta
Pregled je bezbolan, neinvazivan, bez štetnog zračanja i može se ponavljati. Primenjuje se kod pacijenata koji su imali slabost i trnjenje polovine tela, gubitak vida u polovinama vidnog polja, gubitak osećaja u polovini tela, vrtoglavicu. Ovim pregledom se obezbedjuje veliki broj informacija o izgledu krvnih sudova vrata i protoku koji je moguće meriti.Dobija se slika i o venskom protoku. Takođe se obezbedjuje grupa informacija koja će usmeriti pacijenta ka dopunskoj dijagnostici i lečenju. Pregled se savetuje kod svih pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, pušača, povećanih masnoća u krvi.


Listu svih usluga i cjenovnik možete pogledati klikom na dugem ispod
Cjenovnik