Loading...

Alcon CONSTELLATION® Vision System

CONSTELLATION® Vision System predstavlja najnoviju generaciju i standarad u hirurgiji prednjeg a naročito stražnjeg segmenta oka, kombinujući nekoliko naprednih tehnologija:

 

  • Ultravit® brzi vitrekotmi – omogućavaju 7500 rezova u minuti sa instrumentima različitih veličina od 20 do 27+ gejdža. Ova tehnologija je dizajnirana u cilju optimiziranja hirurškog zahvata i krajnjeg postoperativnog rezultata.

  • Kontrola radnog ciklusa – omogućava kontrolu nezavisno od jačine vakuma i broja rezova, što hirurgu omogućava 3 vrste radnog ciklusa bez obzira na broj rezova i trenutnu jačinu vakuma u zavisnosti od veličine i tipa portova korištenih u toku operativnog zahvata.

  • Integrisana kontrola pritiska – omogućava stalnu i bolju kontrolu u toku cijelokupnog operativnog zahvata.

  • Bolje osvjetljenje - iluminacija – omogućava izrazito dobar prikaz tkiva u toku operativnog zahvata. Xenon iluminator je dizajniran da omogućava dugotrajno osvjetljenje visokog kvaliteta i intenziteta u toku operativnih zahvata.

  • Integrisani Purepoint® Laser – uključuje zvučnu potvrdu, multifunkcionalnu nožnu kontrolu i dvostruki priključak za sondu za laserfotokoagulaciju.


Više informacija dostupno OVDJE